STUDENTSKI DOM

Studentski dom Kraljevo je od pre 25 godina lociran u Dositejevoj ulici broj 19, u neposrednoj blizini Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo, u objektu sagrađenom 50-ih godina prošlog veka, koji se sastoji iz prizemlja, sprata i potkrovlja, ukupne neto površine oko 1300 metara kvadratnih.

Pre useljenja u ovaj objekat, Studentski dom u Kraljevu je koristio više neadekvatnih prostora, najpre u Domu učenika u Kraljevu, pa u hotelu “Turist” i konačno u jednom montažnom objektu u neposrednoj blizini, koji je pre par godina rekonstruisan i trenutno se koristi za smeštaj dela studenata.

Studentski dom Kraljevo - zgrada Doma

U prizemnom delu Studentskog doma Kraljevo smeštena je kuhinja sa restoranom koja je, u skladu sa svim funkcionalnim i higijensko-sanitarnim standardima, adaptirana pre petnaestak godina.

Osim bloka za ishranu studenata u prizemnom delu je ulazni hol sa portirnicom, TV sala, kancelarijski prostor uprave doma i četiri sobe sa kupatilima za smeštaj studenata, rekonstruisanih 2013. i 2014.g, a na novoizgrađenom potkrovlju 16 trokrevetnih soba sa sopstvenim kupatilima i domska čitaonica.

Stanarima je na raspolaganju 24-satno korišćenje tople vode, čitaonice TV sale i bežičnog interneta. Sadašnji kapacitet smeštaja je 160 kreveta.

Sadašnji kapacitet smeštaja je 160 kreveta.

Studentski dom Kraljevo - trpezarija

Poslove vezane za studentski standard u Kraljevu, u početnoj fazi, je organizovao Mašinski fakultet Kraljevo.

Kasnije, u skladu sa promenama zakonske regulative, te poslove su preuzimale ustanove Studentski centri u Kragujevcu – do 2002. godine i Čačku do 2012.g. Od 01.02.2012. godine, odlukom Vlade Republike Srbije, Studentski dom Kraljevo je deo Doma učenika srednjih škola Kraljevo, kao posebna organizaciona jedinica.

Poverene poslove smeštaja i ishrane studenata obavljaju zaposleni sa višegodišnjim iskustvom i to: upravnik doma, referent za smeštaj, blagajnik, šef službe ishrane, dva kuvara, dva pomoćna radnika u kuhinji, tri radnika obezbeđenja, domar i spremačica.

Studentski dom Kraljevo - soba

Zahvaljujući investicionim ulaganjima države u ovu ustanovu u poslednjih nekoliko godina, Studentski dom Kraljevo je dostigao vrlo visok nivo kvaliteta pruženih usluga u oblasti studentskog standarda.

U narednom periodu predviđeno je novo poboljšanje u sektoru smeštaja izgradnjom “B” krila smeštajnog bloka sa oko sto novih kreveta u dvokrevetnim i jednokrevetnim sobama, čijim uvođenjem u upotrebu očekujemo sticanje najviše, prve “A”, kategorije smeštaja korisnika.

Ukupan planirani kapacitet smeštaja je 200 stanara.