VESTI

Card image cap

Predavanja o narkomaniji i bezbednosti dece na internetu

07.11.2018.

U saradnji sa MUP-om Kraljevo , a u skladu sa Godišnjim planom ustanove i Razvojnim planom , Dom učenika srednjih škola je organizovao predavanja o Narkomaniji i bolestima zavisnosti kao i bezbednosti dece na internetu.

Prvo predavanje je održao policijski inspektor Milašinović Ivan, 6.11.2018. godine u 8:30 časova u prostorijama doma učenika. Ovo  veoma zanimljivo predavanje  u okviru koga  je  navedeno  nekoliko  praktičnih primera i načina na koji se reagije  vezano  za problematiku , zainteresovalo je i probudilo pažnju velikom broju učenika .

Policijski inspektor je na jednostavan način pokušao mladima da objasni koliko su bolesti zavisnosti opasne u svakom smislu i na koje sve zamke treba da obrate pažnju u svakodnevnom životu, kako  ne bi  postali žtrve .

Drugo predavanje o bezbednosti dece na internetu održao je, u popodnenim časovima, profesor Slobodan Kaličanin iz Elektrosaobraćajne škole "Nikola Tesla". Akcenat je stavljen na opreznost prilikom korišćenja društvenih mreža u svakodnevnoj komunikaciji ali i na opasnosti od prekomerenog igranja video igara kao od još jednog vida bolesti zavisnosti.